SLAVS NOT SLAVES IN NIET V HANGARJU

 Z eno besedo: Bombastično. Ne bom preveč razpredala, kako je bilo. Naj slike in videi povedo svoje.  Niet- Trip in Vijolice Niet-Rad imam dež Niet-Melanholija  

LET 3 RAZTURILI KINO ŠIŠKA

Pa smo tudi mi dočakali njihov koncert. In to ravno na 25. maj, bivši Dan mladosti. Evrovizija je mimo, fantje pa so sedaj kar krepko pljunili v roke, saj jih čaka precej dela. Gostovanja po raznoraznih klubih, halah in prireditvah po celotnem ozemlju bivše Jugoslavije, poleg tega pa še srečanja z novinarji, oboževalci in še bi lahko naštevali. Riječani ostajajo optimistični, saj jim je vse to že precej znano. Evrovizija jim je samo dvignila popularnost. To pomeni še več sejanja zadovoljstva naokoli po svetu.
No, pa se vrnimo k njihovemu koncertu. Malo se mi je zdelo čudno, ker niso imeli nobene predskupine. Na tihem sem upala, da se bo pojavila še kakšna reška glasbena skupina ali pa vsaj kakšen znan glasbeni gost, ki jim bo prišel delati družbo na odru. Tega nismo dočakali, dočakali pa smo zbor “trubačev”, ki so samo pripomogli k že tako popolnemu zvoku benda. Začeli so z Dramo, nadaljevali s komadom Vjeran pas in tako dalje. Zdelo se mi je zanimivo, da so komad Tazi Tazi zapeli v slovenščini. Prlja se nam je lepo zahvalil, ker smo prišli na koncert in povedal, da v Sloveniji radi nastopajo in da jih bomo imeli še velikokrat priložnost srečati na naših odrih.
Tekom koncerta so njihovi rifi postajali še udarnejši. Sledil je izbor največjih hitov, kot so Izgubljeni, Rječke pičke ter Kurcem u čelo. Nato se je stemnilo, fantje pa so med tem časom odšli z odra. Ko so prišli nazaj, so bili oblečeni v nam že znana oblačila, ki smo jih imeli do sedaj priložnost videti samo na televiziji, če smo spremljali evrovizijo. In začelo se je. Mama ŠČ! je napolnila Kino Šiška in prav vsi smo peli z njimi. Pred slovesom je sledilo še nekaj pesmi. Najbolj pa je zažgal Mrletov solo nastop. S svojo seksy opravo je zaparadiral po odru, potem pa vzel kitaro in za trenutek smo ženske postale mucice, fantje pa kužki. Publika ga je nagradila z močnim aplavzom.
Čisto na koncu pa so na oder prišli še ostali člani benda, ki so zaključili koncert s pesmijo Sam u vodi. Fantje so jo izpeljali zelo profesionalno. Že tako aii tako je komad sam po sebi meditativen, njihov “jam session” pri samem zaključku pa ga je naredil veličastnega in še močnejšega. Ko so se poslovili, so se poslovili z Nasvidenje in nam obljubili, da se zopet vidimo v zelo kratkem času.
Moje osebno mnenje glede današnjega večera je naslednje… Tehnično gledano je bil koncert speljan v nulo. Malo pripomb pa imam glede performansa, kajti, kot jaz poznam njihove nastope, fantje zmorejo več. Ponavadi je bilo na odru več showa, na tem koncertu pa sem dobila občutek, da je bilo vse bolj umirjeno. Kar razumem. Pred kratkim so dali čez eno največjih glasbenih tekmovanj na svetu, zato so verjetno še vedno utrujeni. Pa tudi mladi niso več toliko, kot so bili, ko so se v K4 in še kje po odru sprehajali goli.
Želim jim še mnogo uspehov na vseh področjih življenja. Vidimo se kmalu!!
Let 3 - Djete u vremenu
Let 3 - Mama ŠČ!
Let 3 - Izgubljeni

Komentarji