ALO STARI IN ZGREŠENI PRIMERI SO ZATRESLI ODER IZOLSKEGA HANGARJA

    V začetku maja, točneje 3.5. 2024 sta se v Hangarju predstavila dva izvrstna benda. Prvi bend je bil Zgrešeni primeri . Ta skupina trese slovenska punkerska tla že od leta 2001.V enournem programu so nam predstavili kar nekaj svojih uspešnic, prizorišče pa ogreli in pripravili za skupino, ki je prišla za njimi. Deležni smo bili brutalno iskrenega punk rocka in še bolj iskrenega intervjuja s pevcem Jankom Rošeljem .  Zgrešeni primeri intervju in koncert   Za Zgrešenimi primeri pa so prišli na oder "razseljeni Mariborčani" Alo, Stari! . Ob njih je Hangar zarajal, kako se za slovensko publiko spodobi. Tudi nekaj moshpita je bilo videti v ozadju. Pevec Tine je s svojo karizmo in frontmanskimi sposobnostmi publiko precej hitro spravil na noge. Zelo lepo je bilo slišati ljudi, ki so ves čas koncerta peli njihove pesmi. Zabava je bila na vrhuncu in vsi smo uživali v ritmih zelo dobrega punk'n'rolla. Zraven smo se drli besedila pesmi, ki so govorile o tem, da bi šli d

V PORTOROŽ PRIHAJA PRAVI ROCK"N"ROLL CIRKUS!!!


V Portorožu bo dne 27.10.2023 otvoritev lokala, na katerega smo že dolgo čakali. Odprl se bo namreč Rock"n"roll cirkus. Gonilna sila tega projekta sta portoroška legenda, zbiratelj predmetov, slik, fotografij in še česa Slavko Franca in podjetje Oštarija d.o.o. v lasti Sama Markežiča. 


Na otvoritvi bo nastopila tržaška skupina Pussy vagons. Naslednji dan, že v soboto, lahko pričakujete žur z znanim koprskim DJ Lovrotom. V torek, 31.10.2023 pa nas bo zabavala skupina Liquid Gasoline. Še prej istega dne bo poskrbljeno tudi za naše najmlajše. Lokal bo namreč obiskala strašna čarovnica, ki ima za malčke pripravljeno kar pestro zalogo čarovniških zgodb.

 

Potreba po odprtju takega lokala je nastala zaradi tega, ker je vsem jasno, da Portorož umira. V preteklosti je bil gonilna sila slovenskega in prej tudi jugoslovanskega turizma. V zadnjih letih pa ga obišče precej manj ljudi, kot nekoč. Problem je tudi v tem, ker je v Portorožu na relativno majhni lokaciji (na razdalji štiristo metrov) kar dvanajst lokalov, katerih ponudba hrane je več ali manj enaka. V Portorožu je čedalje manj ponudbe, kjer bi se ljudje zabavali. Zato bo tak lokal v turistični poudbi zelo dobrodošel. To bo rock"n" roll lokal. Ena od podzvrsti, ki se bodo v njem poslušale, pa je seveda tudi rock. Po zaprtju Kanele, ki je delovala skoraj četrt stoletja, v Portorožu namreč ni bilo take ponudbe.


@radiocapris Slavko Franca je dal svojo besedo:”Oktobra bo odprtje enega najlepših prostorov, ki ga imamo v občini Piran!". #obalajezakon #slavkofranca #portorož Celoten intervju na radiocapris.si! #rocknrollcirkus ♬ original sound - Radio Capris

Kar se tiče dogajanja, v njem lahko pričakujemo glasbene prireditve. Pa ne samo to! Dogajale se bodo monokomedije, stand up nastopi, koncerti, tematski večeri, nastopi dj-jev in še in še. Urejen pa bo tudi razstavni prostor, kjer bodo lahko svoja dela razstavljali lokalni umetniki. 

  Slavko Franca v akciji

 Lokal seveda ne bi bil lokal, če ne bi v njem ponujali tudi hrane. V zimskem času bo vsak dan do 15.00 ure ponudba na žlico, prav tako pa si bomo lahko naročili številne prigrizke, narezke in podobno. V aprilu pa se bo ponudba hrane razširila, kajti v delu lokala bo zaživel bistro Oštarija.

Rock"n"roll cirkus v delu

Odzivi na družbenih omrežjih so mešani. Eni se tega veselijo, drugi so skeptični...Vsekakor pa se tega zelo veselijo domačini, kajti tudi oni so željni rockerskega dogajanja. 

Pa vi, kaj menite? Se vidimo v Cirkusu?