SLAVS NOT SLAVES IN NIET V HANGARJU

 Z eno besedo: Bombastično. Ne bom preveč razpredala, kako je bilo. Naj slike in videi povedo svoje.  Niet- Trip in Vijolice Niet-Rad imam dež Niet-Melanholija  

NOČ ČAROVNIC V HANGARJU: BRKOVI IN ICE ON FIRE

 Brkovi: "Želeli bi izbrisati razliko v glasbi. Glasba je eno..."

 

Noč čarovnic so nam v izolskem Hangarju popestrili slovenska perspektivna skupina Ice on Fire in Brkovi

 Brkovi

 Ice on Fire

Ice on fire je mlada dolenjska skupina, ki ima zelo zanimive videospote, njihov nastop na odru pa je zelo karizmatičen. Ljudi so fantje dodobra ogreli ter jih pripravili na to, kar je prihajalo kasneje. Bend se nam je predstavil namazan v stilu noči čarovnic. Zaradi toplote luči in elana na odru pa je pevec lepo napovedal, da njegova maska ne bo trajala dolgo. In res ni. Po petem komadu je bila že vsa razmazana in frontman skupine jo je moral obrisati z obraza. Na odru se je stalno nekaj dogajalo. Luči, show frontmana.. Skratka, bilo je kaj videti. Odpeli so nekaj priredb in nekaj njihovih komadov. Najbolj izrazita sta bila avtorska Zadnji ples in Pleši, izstopal pa je tudi cover Livin' la vida loca. Fanje so dokazali, da svoje delo zelo dobro obvladajo. Skupina ima izdana dva albuma. Njihov največji hit je komad Pleši.

Ice on Fire - Zadnji ples

 Ice on Fire: Pleši

Nato so oder zasedli Brkovi. Brkovi so punk-folk-welness skupina, ki je doma v Zagrebu. Njihova misija je podreti meje med glasbenimi žanri. Radi bi, da se glasba ne bi delila na folk, rock, punk, domačo, tujo.... Za njih je glasba sveta zadeva in je samo glasba. In to jim v njihovih pesmih zelo dobro uspeva. Hangar se je napolnil do kraja in zabava je bila vrhunska. Spredaj smo bili priča mosh pitu, zadaj kurjenju bakel... Skratka, pestro in zabavno je bilo. Prisotno pa je bilo tudi veliko alkohola. 

Brkovi - Hoću da mi djete sluša narodnjake

 Brkovi- Više ni pankeri ne slušaju pank

 Brkovi so na koncertu predstavili vse svoje delo. Odpeli so štiriindvajset pesmi. Ravno prav, da so naredili nepozaben večer marsikomu, ki je prišel na koncert. Slišati je bilo njihove hite, kot so Opasno se drogiram, Više ni pankeri ne slušaju pank, Hoću da mi djete sluša narodnjake, Samo pijan mogu in na koncu seveda Pizda materina. S svojo dinamiko, lučmi in nenehnim gibanjem so poskrbeli tudi za show.

Brkovi- Pizda materina

 

Brkovi - Seks i droga 

Koncert je bil zelo dobro izveden. Rada bi pohvalila vso ekipo Hangarja, ki se trudi, da bo ljudem lepo. Hvala Maticu in Eldarju za dobro izpeljavo koncerta. Drugič še! 

S Šemsom sem naredila tudi intervju, ki si ga lahko pogledate na spodnjem linku. Lahko pa si pogledate še enega, ki sem ga naredila lani na festivalu Exit.

Intervju s Šemsom v Hangarju

 

Intervju s Šemsom na Exitu 2022
 

                                   Fotogalerijo s koncerta pa si lahko pogledate tukaj:

 Brkovi in Ice on Fire, Hangar Izola, 31.10.2023





Komentarji