KULTNI BEND EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN U SKLOPU TURNEJE NOVOG ALBUMA STIŽE U TVORNICU KULTURE

  S PONOSOM NAJAVLJUJE:  KULTNI BEND EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN U SKLOPU TURNEJE NOVOG ALBUMA STIŽE U TVORNICU KULTURE!   Einstürzende Neubauten - pioniri alternativne glazbe nastupaju 7. rujna u zagrebačkoj Tvornici kulture u sklopu turneje alien pop music 2024 na kojoj predstavljaju novi album koji izlazi ovog proljeća. Zagreb, 6. veljače 2024 . - Pioniri konceptualne industrial glazbe, njemački kultni bend Einstürzende Neubauten, nakon skoro deset godina od zadnjeg nastupa, vraćaju se u Hrvatsku. Koncert će se održati 7. rujna u zagrebačkoj Tvornici kulture, u sklopu turneje alien pop music 2024 na kojoj Einstürzende Neubauten predstavljaju novi album koji izlazi ovog proljeća. Otkako je bend osnovan 1. travnja 1980., Einstürzende Neubauten mijenjaju parametre mainstreama i subkulture kako bi nečujno učinili čujnim – možda i nečujno. Ovo eksperimentalno terensko istraživanje, koje traje više od četiri desetljeća, sada ulazi u sljedeću fazu. U 44. godini postojanja bend se vr

SNACK BAR, MARTINOVO IN RAZVALINE

Razvaline so skupina, ki originalno izvira iz Zasavja. Vsaj tako je bilo, dokler se nekateri člani niso razselili naokoli. Igrajo že od malih nog. Že kot otroci so skupaj preigravali raznorazne coverje bendov, ki so bili takrat popularni. Po raznoraznih vzponih in padcih in kratki pavzi so se odločili, da ne bodo obupali in ljudi razveseljevali dalje.


Tako so bili na Martinovo zopet z nami in v Snack baru v Kopru naredili resnično dober žur. Lokal je bil nabito poln. Ko sem prišla notri, sem si le s težavo izborila prostor, ki je bil nekje okoli odra. To pa dokazuje, da stari rock še vedno živi in se posluša. Ob vsem navalu raznoraznih zvrsti glasbe v današnjem času je to super, saj so tukaj še ljudje, ki jim kvaliteta glasbe ni tuja.




V približno dveurnem setu so nas fantje zapeljali čez skoraj vso zgodovino rocka in rock'n'rolla. Začelo se je s Keep me hangin' on, nadaljevalo z Back in the USSR, pa z Deep Purpli, višek pa je, kot ponavadi, bila skladba Child in Time..

Razvaline- Child in time 

Glas frontmana Sergeja Škofljanca je zares neverjeten in pri tem komadu pokaže, kaj zna. Zaigrali so tudi naš evergreen Julija, zimzelene Motore in še nekaj pesmi, ob katerih smo zraven lahko prepevali. Z veseljem še kdaj pridem na njihov koncert, kajti fantje so, klljub temu ,da niso več rosno mladi, neutrudni. Poglejte si video in vse vam bo jasno. 

Filmček s koncerta: 


Sergej Škofljanec - Julija

Razvaline- Stairway to heaven



Fotogalerija (klikni na sliko):

 
Razvaline, Snack bar Koper, 11.11.2023

 

 


 

Komentarji