ALO STARI IN ZGREŠENI PRIMERI SO ZATRESLI ODER IZOLSKEGA HANGARJA

    V začetku maja, točneje 3.5. 2024 sta se v Hangarju predstavila dva izvrstna benda. Prvi bend je bil Zgrešeni primeri . Ta skupina trese slovenska punkerska tla že od leta 2001.V enournem programu so nam predstavili kar nekaj svojih uspešnic, prizorišče pa ogreli in pripravili za skupino, ki je prišla za njimi. Deležni smo bili brutalno iskrenega punk rocka in še bolj iskrenega intervjuja s pevcem Jankom Rošeljem .  Zgrešeni primeri intervju in koncert   Za Zgrešenimi primeri pa so prišli na oder "razseljeni Mariborčani" Alo, Stari! . Ob njih je Hangar zarajal, kako se za slovensko publiko spodobi. Tudi nekaj moshpita je bilo videti v ozadju. Pevec Tine je s svojo karizmo in frontmanskimi sposobnostmi publiko precej hitro spravil na noge. Zelo lepo je bilo slišati ljudi, ki so ves čas koncerta peli njihove pesmi. Zabava je bila na vrhuncu in vsi smo uživali v ritmih zelo dobrega punk'n'rolla. Zraven smo se drli besedila pesmi, ki so govorile o tem, da bi šli d

SHE PAST AWAY V KINU ŠIŠKA

 "Dober dark za vse ljubitelje tovrstne glasbe. Koncert je bil top!!"

 

V Kinu Šiška se je pretekli vikend predstavil turški dvojec She Past away. Njihova predskupina pa so bili simpatični eat-girls.




 Eat-girls so trojec, ki prihaja iz Francije. Amelie, Elisa in Maxence so me v prvi vrsti pritegnili zaradi srčnosti, ki jo izžarevajo. Precej se opazi njihova naivnost in nenarejenost. Vidi se, da glasbo ustvarjajo z veseljem in ta srčnost je bila zelo prisotna na odru. Od časa do časa so izgledali prav "luškano", "cute" v angleščini. Za izvedbo koncerta so si vzeli kar nekaj časa, po koncertu pa mi je bilo všeč, ker so namenili delček pozornosti tudi njihovim obiskovalcem. Kombinacija basa, bobna in syntha ter vokala vse trojice, je bilo natanko to, kar smo pričakovali. Njihovi darkerski rifi so segali kar globoko in ja, prepričali so me.

eat-girls Kino Šiška

Nato pa je na oder prišel dvojec She past away, zaradi katerega je bila dvorana Kina Šiške zopet napolnjena. Volkan Caner in Doruk Öztürkcan sta nas prepričala s svojo uigranostjo in strogostjo na odru. Duet je v uri in pol igranja predstavil vse svoje delo. Ritmi cenenih sintov, ritem mašine, kitare in vokalov pa so na odru in pod odrom ustvarili sprošeno vzdušje.Obiskovalci koncerta so plesali, prepevali njune pesmi in se drugače zabavali. Eni od njih pa so samo poslušali. Fanta pa sta pokazala svojo perfekcionistično stran, kajti vse je bilo natanko tako, kot je moralo biti. Nastop na odru je bil popoln. Dodaten efekt pa so naredile še odrske luči. Igra svetlobe je bila neverjetna, prav tako ozadje, ki se je projiciralo na filmsko platno v zaledju. Koncert je bil pravi balzam za vse, ki imajo radi post punk dark wave glasbo in želim si še več takih. 

She past away Kino Šiška


Več utrinkov si lahko pogledate v spodnji galeriji.

She past away, eat-girls, 29.3.2024